Părintele Arhimandrit Teofil Bădoiu a fost înmormântat de ziua Sfântului Prooroc Ilie Tesviteanul

Părintele arhim. Teofil Bădoiu a fost înmormântat de ziua Sfântului Ilie marți, 20 iulie, la Mănăstirea Slănic de Argeș al cărei stareț a și fost. Slujba a fost oficiată de mai mulți ierarhi, dar au participat și numeroși credincioși din zonă și din alte părți de țară care l-au cunoscut și apreciat pe părintele plecat la Domnul, ‘Ziarul Lumina’.

Slujba înmormântării a fost oficiată după Sfânta Liturghie de un important sobor, din care au făcut parte: Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, Preasfințitul Galaction, Episcopul Alexandriei și Teleormanului, și Preasfințitul Varsanufie Prahoveanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor. L-au condus pe ultimul drum pământesc majoritatea stareților și starețelor din mănăstirile județului Argeș și din alte eparhii din țară, dar și foarte mulți preoți și credincioși, ucenici ai părintelui plecat la Domnul la 17 iulie, în vârstă de 84 de ani.

Preasfințitul Varsanufie Prahoveanul a citit mesajul trimis de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, în care a fost amintită pe scurt activitatea deosebită desfășurată în cei 66 de ani de viață monahală ai arhimandritului Teofil Bădoiu. Înaltpreasfințitul Calinic a evidențiat, în cuvântul său, cele mai importante calități pe care le-a avut acest mare duhovnic, foarte iubit de toți cei care l-au cunoscut. Trupul neînsuflețit al părintelui a fost îngropat în cimitirul Mănăstirii Slănic, lângă mormântul fostului stareț Vitimion Nițoiu, cel care l-a primit în mănăstire. Veșnică să-i fie pomenirea!

Comentarii Facebook


Știri recente

Pr. Ionuț Tutea: A fi alături de vârstnici nu este doar o obligație, ci un mod de a ne desăvârși existența în comunitate

Părintele Ionuț Tutea, consilier eparhial la Sectorul Social-Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a fost sâmbătă invitatul online al Asociației Femeilor Ortodoxe din Mitropolia celor două Americi (AROLA). Coordonatorul activității filantropice din eparhia Bucureștilor a…