Părintele arhimandrit Gavriil Stoica a fost înmormântat la Mănăstirea „Zamfira” din județul Prahova

Părintele arhimandrit Gavriil Stoica de la Mănăstirea „Zamfira” din județul Prahova a fost înmormântat astăzi, 28 august, lângă biserica acestui așezământ monahal. Slujba înmormântării a avut loc imediat după Sfânta Liturghie și a fost oficiată de Preasfințitul Galaction, Episcopul Alexandriei și Teleormanului, alături de un sobor de preoți și diaconi.

În cadrul slujbei de înmormântare a fost citit și mesajul transmis de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, în care Preafericirea Sa a evocat personalitatea arhimandritului Gavriil, care prin faptele sale bune s-a făcut remarcat în Arhiepiscopia Bucureștilor și în întreg monahismul românesc.

La înmormântarea Părintelui Gavriil Stoica de la Mănăstirea „Zamfira” au fost prezenți mai mulți stareți și duhovnici de la mănăstirile învecinate și numeroși credincioși.

Pe numele de mirean Gheorghe, părintele Gavriil s-a călugărit la vârsta de 17 ani și a fost ucenicul părintelui Arsenie Papacioc. A fost arestat în anul 1964 și condamnat la trei ani de închisoare de autoritățile comuniste sub acuzația că distribuie cărți de învățătură creștină. A devenit duhovnicul mănăstirii „Zamfira” la data de 1 august 1978, unde a rămas până la trecerea sa la Domnul.

În vârstă de 74 de ani, Părintele Gavriil Stoica a trecut la cele veșnice în noaptea de 25 spre 26 august.

Sursa: TRINITAS TV

Comentarii Facebook


Știri recente