Parastasul de 40 de zile pentru Mitropolitul Bartolomeu Anania

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române va oficia sâmbătă, 5 martie, în Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca, slujba de parastas a Înaltpreasfințitului Mitropolit Bartolomeu Anania. Preafericirea Sa va sosi la Cluj-Napoca mâine seară, informează Radio TRINITAS.

Slujba de pomenire va avea loc înainte de împlinirea celor 40 de zile de la trecerea la Domnul a Mitropolitului Bartolomeu Anania, pe data de 11 martie, datorită intrării în Postul Sfintelor Paști.

„Ziua de sâmbătă o să fie dedicată parastasului și pomenirii Părintelui Mitropolit și Arhiepiscop Bartolomeu. La ora 9:00 se va oficia în Catedrală Mitropolitană, Sfânta Liturghie arhierească, urmată de slujba Parastasului săvârșită de un sobor de arhierei și preoți în frunte cu Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, moment care va fi încheiat printr-o ectenie la mormântul Mitropolitului Bartolomeu”, a spus părintele Bogdan Ivanov, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Clujului, Albei, Crișanei și Maramureșului.

‘La acest moment comemorativ important pentru întreaga noastra Biserica și, mai ales,pentru clerul si credinciosii din Arhiepiscopia Clujului, sunt asteptați să participe ierarhi din Mitropolia Clujului, Albei, Crisanei si Maramuresului, reprezentanți ai autoritaților locale, clerici și câteva mii de credinciosi’, se menționează într-un comunicat emis de Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Clujului.

Jandarmii clujeni au anunțat că pregătesc efectivele pentru evenimentul religios de sâmbătă și că se așteaptă la câteva mii de participanți. Primele planuri pentru organizarea accesului la slujba de pomenire prevăd crearea mai multor culoare pentru accesul preoților și al enoriașilor, care vor putea intra doar pe ușile laterale ale Catedralei.

Comentarii Facebook


Știri recente