Parastas pentru Patriarhul Teoctist, în satul Victoria din Protopopiatul Botoșani

La Biserica ‘Nașterea Maicii Domnului’ din Parohia Victoria, Protopopiatul Botoșani, va avea loc mâine slujba Parastasului pentru vrednicul de amintire patriarh Teoctist Arăpașu, la cinci ani de la trecerea la cele veșnice. La această slujbă, care va fi precedată de Sfânta Liturghie, sunt așteptați să participe preoții din comuna Victoria, rudele fostului patriarh al României, autorități locale și credincioși, după cum informează Ziarul Lumina, Ediția de Moldova.

‘Credincioșii din parohia Victoria sunt recunoscători patriarhului Teoctist pentru că a înălțat în acest sat o biserică frumoasă. De aceea, se cuvine ca mereu să ne amintim de fostul patriarh al Bisericii noastre și să-l pomenim în rugăciunile noastre. În satul Victoria trăiesc multe rude ale patriarhului Teoctist, care sunt aproape de biserică. Încercăm să păstrăm și să transmitem generațiilor viitoare memoria celui care a fost patriarhul Bisericii Ortodoxe Române’, a spus pr. paroh Liviu Cătălin Liteanu.

Amintim că în luna februarie a anului 2009, în satul Victoria a fost dezvelit bustul (foto) vrednicului de pomenire patriarh Teoctist în prezența a trei ierarhi din Sinodul mitropolitan al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, a numeroși preoți și credincioși.

Comentarii Facebook


Știri recente