Parastas pentru părintele Dumitru Stăniloae la Facultatea de Teologie Ortodoxă a Universității ‘Al. I. Cuza’ din Iași

La Facultatea de Teologie Ortodoxă ‘Dumitru Stăniloae’ a Universității ‘Al. I. Cuza’ din Iași a fost pomenit părintele Dumitru Stăniloae, informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Moldova. Slujba Parastasului a fost precedată de Sfânta Liturghie săvârșită în capela facultății la care au participat studenții din cei patru ani de studiu.

‘Cred că părintele Dumitru Stăniloae s-a bucurat de rugăciunea pe care am făcut-o. Pentru noi, ca facultate de teologie, e o mare șansă să-i avem ocrotitori pe pr. Stăniloae și pe Sf. Cuv. Parascheva. Părintele Stăniloae este izvorul care ne inspiră în activitatea noastră didactică. Am convingerea că părintele îi pomenește în ceruri pe toți aceia care continuă să lucreze în duhul Sfinților Părinți, în duhul rugăciunii Bisericii’, a spus pr. prof. univ. dr. Viorel Sava, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Iași.

Comentarii Facebook


Știri recente

Mesajul Patriarhului la Gala „Valori și tradiții românești – UNESCO 65”: Bucuria comuniunii între generaţii | VIDEO

Mesajul Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, la Gala „Valori și tradiții românești – UNESCO 65”, Bucureşti, Palatul Parlamentului, 7 decembrie 2021. Bucuria comuniunii între generaţii  Participarea Bisericii Ortodoxe Române la evenimente din agenda…