Parastas pentru Mitropolitul Bartolomeu la Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca

Sute de credincioși au participat, astăzi, 24 iulie, la comemorarea vrednicului de pomenire mitropolit Bartolomeu Anania, la șase luni de la trecerea sa la cele veșnice. Slujba a fost oficiată la Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca de Înaltpreasfințitul Mitropolit Andrei și de Preasfințitul Episcop-vicar Vasile Someșanul, alături de părinții protopopi din eparhie și de membrii Permanenței eparhiale, informează Radio TRINITAS.

Înaltpreasfințitul Andrei a spus, cu acest prilej, că Mitropolitul Bartolomeu a fost unul din marii părinți ai Bisericii Ortodoxe Române: „Domnul Iisus Hristos este Arhiereul cel Mare. Cei de pe pământ sunt arhierei mai mici și ei își fac treaba lor de părinți duhovnicești care mângâie, care tămăduiesc, care învață și un asemenea părinte mare a fost mitropolitul nostru Bartolomeu. Vedeți cât de repede trece vremea, se împlinesc șase luni de zile de când a plecat la Domnul”.

După oficierea slujbei de Parastas, ierarhii și soborul de preoți au coborât în cripta de sub Catedrala Mitropolitană, unde au rostit o ectenie specială la mormântul mitropolitului Bartolomeu și au cântat „Veșnica pomenire”.

Înaltpreasfințitul Bartolomeu Anania a trecut la Domnul, pe 31 ianuarie 2011, la vârsta de 89 de ani, după ce a condus Arhiepiscopia Clujului aproape două decenii și alți cinci ani Mitropolia Clujului.

Comentarii Facebook


Știri recente