Parastas pentru Mihai Viteazul la biserica memorială din Alba-Iulia

Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, va oficia astăzi, 9 august 2011, o slujbă de pomenire pentru voievodul Mihai Viteazul, marcând astfel împlinirea a 410 ani de la trecerea sa în veșnicie.

De la ora 18.00, Părintele Arhiepiscop Irineu va sluji Paraclisul Maicii Domnului la biserica memorială din Alba Iulia, după care va oficia un Parastas pentru voievodul Mihai Viteazul, după cum ne informează Radio Renașterea.

Biserica memorială Mihai Viteazul din Alba Iulia este situată pe bastionul cetății. Aici este și un cimitir ortodox. Biserica a fost ridicată în anul 1988, pe locul vechii catedrale, dărâmată în anul 1714.

Comentarii Facebook


Știri recente

Preasfinţitul Părinte Sebastian aniversează primirea hirotoniei în Arhiereu şi întronizarea ca Episcop al Slatinei şi Romanaţilor

Preasfinţitul Părinte Sebastian aniversează sâmbătă primirea hirotoniei în Arhiereu şi întronizarea ca Episcop al Slatinei.  Patriarhul Daniel i-a transmis PS Sebastian un mesaj de felicitare. Preasfinţitul Părinte Sebastian s-a născut în 5 noiembrie 1966, în…