Parastas pentru inventatorul Traian Vuia la Catedrala Patriarhală

În Duminica după Înălțarea Sfintei Cruci, după Sfânta Liturghie, la Catedrala Patriarhală din Capitală, Preasfințitul Părinte Episcop-vicar Varsanufie Prahoveanul a oficiat și o slujbă de pomenire pentru inventatorul român Traian Vuia, de la a cărui trecere la cele veșnice s-au împlinit în această lună 60 de ani, informează TRINITAS TV.

„La solicitarea Academiei Române săvârșim o slujbă de pomenire pentru primul om care a inventat un aparat de zbor, fiul unui preot din ținutul Lugojului, Traian Vuia”, a spus Preasfinția Sa.

Mâine, de la ora 9.00, la mormântul inventatorului Traian Vuia din cimitirul Bellu din Capitală va fi oficiată o slujbă de pomenire. De asemenea, de la ora 11.00, în Aula Academiei Române vor avea loc o sesiune de comunicări și vernisajul unei expoziții dedicate împlinirii celor 60 de ani de la trecerea la veșnice a celebrului inventator român. Traian Vuia a realizat primul zbor autopropulsat (fără catapulte sau alte mijloace exterioare) cu un aparat mai greu decât aerul, în 1906.

Comentarii Facebook


Știri recente