Parastas pentru fericitul întru pomenire Părintele Patriarh Teoctist, oficiat, astăzi, la Catedrala patriarhală

După slujba Sfintei Liturghii, la Catedrala Patriarhală a fost oficiat, astăzi, 9 mai, un parastas pentru fericitul întru pomenire Părintele Patriarh Teoctist. La slujbă au participat Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, și reprezentanți ai Bisericii Catolice. Evenimentul a încheiat ciclul manifestărilor dedicate aniversarii a zece ani de la vizita Papei Ioan Paul al II-lea în România (7-9 mai 1999-2009).

La final, Înaltpreasfințitul Ioan Robu, Arhiepiscop și Mitropolit Romano-Catolic de București a rostit o alocuțiune în care a evocat personalitatea vrednicului de pomenire Preafericitul Părinte Patriarh Teoctist. Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a mulțumit reprezentanților Bisericii Catolice pentru participare și a subliniat importanța vizitei suveranului pontif pentru Biserica Ortodoxă.

Sursa: Radio TRINITAS

Comentarii Facebook


Știri recente

PS Timotei Prahoveanul amintește că mai sunt oameni care nu trăiesc doar pentru ei: „Aceasta este slujirea”

Reflectând la textul biblic al zilei, Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, le-a spus credincioșilor prezenți duminică la Catedrala Patriarhală că există încă oameni care slujesc aproapelui după îndemnul Mântuitorului Iisus Hristos. „Din…