Parastas pentru arhiereul Ilarion Băcăuanul la Catedrala Arhiepiscopală din Roman

La Catedrala Arhiepiscopală din Roman a fost oficiat astăzi, 9 februarie 2012, Parastasul pentru arhiereul Ilarion Mircea Băcăuanul, la împlinirea a 62 de ani de la trecerea la cele veșnice. Slujba a fost săvârșită de PS Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, alături de un sobor de preoți, consilieri și inspectori ai Centrului eparhial Roman, a precizat părintele Constantin Gherasim, inspector pe Probleme de tineret și mass-media al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

Preasfinția Sa a adresat un cuvânt celor prezenți în care a amintit vrednicia arhiereului Ilarion Mircea Băcăuanul pe timpul slujirii Eparhiei Romanului: „A fost un arhiereu vrednic care a slujit în această eparhie alături de mai mulți ierarhi. A fost recomandat Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române pentru treapta de arhiereu de episcopul Teodosie Atanasiu, slujind Biserica în perioada dificilă a celor Două Războaie Mondiale. Nu trebuie să uităm nici faptul că, pe lângă activitatea sa deosebită din viața Bisericii, arhiereul Ilarion Mircea Băcăuanul a fost desemnat să se ocupe și de ridicarea Mausoleului de la Mărășești, întru pomenirea eroilor români căzuți în Primul Război Mondial”, a precizat PS Ioachim Băcăuanul.

La eveniment au participat și părintele Daniel Lefter alături de credincioși din satul Ruginoasa, locul natal al vrednicului de pomenire arhiereu, acolo unde memoria sa este mereu vie. După slujba Parastaslui, toți cei prezenți au plecat în procesiune la mormântul situat în curtea Centrului eparhial. Aici, a fost oficiat un Trisaghion, la finalul căruia pr. Florin Țuscanu, protopop al Protopopiatului Roman a subliniat că „toate preocupările vieții Bisericii ale arhiereului Ilarion Mircea Băcăuanul se regăsesc constant în activitatea sa”.

Părintele protopop Florin Țuscanu a amintit că din anul 2005, „cu binecuvântarea Preasfințitului Ioachim Băcăuanul, la Roman s-au desfășurat diverse activități culturale și spirituale, dedicate memoriei vrednicului ierarh”.

Comentarii Facebook


Știri recente