Parastas în Catedrala Mitropolitană din Timișoara pentru Mitropolitul Andrei Șaguna

Vrednicul de pomenire Mitropolit al Ardealului Andrei Șaguna a fost pomenit astăzi, 30 noiembrie, la Catedrala mitropolitană din Timișoara. Slujba Parastasului a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, informează TRINITAS TV.

„Există această tradiție în Catedrala mitropolitană încă din vremea mitropolitului Vasile Lăzărescu, primul mitropolit al Mitropolitului Banatului, deoarece această eparhie încadrată canonic de-a lungul timpului în Mitropolia Ardealului a ținut să-l cinstească și să-l pomenească pe cel care a ridicat Biserica Ortodoxă Română la rang de cinstire”, a spus Preasfinția Sa.

Mitropolitul Ardealului, Andrei Șaguna, a întemeiat peste 800 de școli românești în provincia istorică, fiind și fondatorul primului ziar românesc din Transilvania. De asemenea, a scris numeroase cărți, tratate istorice și teologice.

Mitropolitul Andrei Șaguna a trecut la cele veșnice în anul 1837 și a fost îngropat lângă Biserica din comuna Rășinari, județul Sibiu.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopul Oradiei a primit vizita Principelui Radu

Episcopul Sofronie al Oradiei a primit săptămâna trecută vizita Alteței Sale Regale, Principele Radu al României. Întâlnirea a avut loc vineri după-amiază la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Oradea. Cu ocazia acestei vizite, Episcopul Oradiei…