Parastas de 40 de zile pentru vrednicul de pomenire episcop Damaschin al Sloboziei și Călărașilor

Plecarea neașteptată din mijlocul păstoriților a Preasfințitului Damaschin, a îndoliat inimile credincioșilor, însă nădejdea în Înviere și chemarea ierarhului la Dumnezeu în Săptămâna Luminată ne încredințează de răsplata pe care o va primi episcopul care s-a făcut piatră de temelie a Catedralei credinței pe tărâmul Bărăganului.

Marți, 2 iunie a.c., va fi săvârșită slujba parastasului de 40 de zile a Preasfințitului Părinte Damaschin. Cei care vor dori să înalțe rugăciuni pentru arhiereul ce s-a rugat pentru fiecare în parte sunt așteptați la Catedrala „Înălțarea Domnului” din Slobozia.

Programul zilei va debuta prin oficierea Sfintei Liturghii de către un sobor de preoți și diaconi, la ora 9,00. Slujba parastasului va fi oficiată de un sobor de ierarhi, preoți și diaconi, începând cu ora 11,30.

La ora 12,00 este rânduită vizitarea Centrului Socio-Cultural al Episcopiei Sloboziei și Călărașilor, fiind programate ceremonia de dezvelire a noii plăci de marmură de pe frontispiciul clădirii, care se va numi Centrul Socio-Cultural „Episcop Damaschin” și deschiderea Centrului de consiliere și sprijin pentru familiile aflate în dificultate.

Sursa: Biroul de Presă al Episcopiei Sloboziei și Călărașilor

Comentarii Facebook


Știri recente