Paraclisul Schitului Nicolinț a fost binecuvântat

Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului a binecuvântat duminică, 24 octombrie, pictura Schitului Nicolinț. Amenajat în fostul pichet grăniceresc de la frontiera cu Serbia, în anul 2003, la inițiativa părintelui protopop al Oraviței, Ion Văran, Schitul Nicolinț a devenit pentru credincioșii din zonă un reper spiritual. Slujba de sfințire a fost săvârșită în cadrul Vecerniei, oficiate de către Preasfințitul Părinte Lucian, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, informează episcopiacaransebesului.ro.

În cuvântul său, Ierarhul a amintit: „Suntem datori a da slavă lui Dumnezeu pentru acest prilej binecuvântat de a sfinții această pictură ce împodobește de acum paraclisul schitului Nicolinț. Pictura pe care o vedem așternută pe zidurile interioare a bisericii, nu reprezintă o simplă podoabă, ci este poartă spre cer. Deci, noi nu ne bucurăm doar de ambianța plăcută a picturii ci ne îndreptăm spre cerul slavei Preasfintei Treimi. De aceea și în rugăciunea de binecuvântare a picturii spunem că prin rugăciunile celora ale căror închipuiri sunt reprezentate icoanele să ne câștigăm folos duhovnicesc. Așadar, cei care ajută la pictarea bisericilor și dăruiesc icoane spre închinare în biserică, devin unelte ale Duhului Sfânt, icoane care prin rugăciunea preotului sau a ierarhului se sfințesc și prin închinarea cu credință a credincioșilor devin făcătoare de minuni”

În încheiere, Preasfințitul Părinte Episcop Lucian a oferit acte de cinstire și diplome de vrednicie ctitorilor și binefăcătorilor, după care a miruit pe toți credincioșii prezenți și a oferit iconițe spre binecuvântare cu reprezentarea Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, ocrotitorul schitului

Comentarii Facebook


Știri recente