Paraclisul Reședinței patriarhale și-a serbat, astăzi, hramul

Cu prilejul praznicului Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de biruință, astăzi, 23 aprilie, Paraclisul Reședinței patriarhale și-a serbat hramul.

Odată încheiată Sfânta Liturghie săvârșită în Paraclisul Reședinței patriarhale, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a adresat un cuvânt de învățătură celor prezenți. Referindu-se la istoricul acestui sfânt locaș, Preafericirea Sa a amintit: „Construirea paraclisului a început între 1654-1658, în timpul voievodului Constantin Șerban Basarab”. Întrucât lucrările de construcție au fost finalizate în timpul domnitorului Gheorghe Duca (1673-1678), hramul paraclisului este Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, ocrotitorul acestui voievod (Cuvântul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel – 1).

Totodată, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române a vorbit și despre viața, martiriul și minunile Sfântului Gheorghe. Preafericirea Sa a menționat că Marele Martir Gheorghe „este simbolul credinței puternice, credinței verificate în timpul prigoanei, în timp de încercare, în timp de suferință”. Troparul sfântului îl arată purtător de chinuri, suferind și pătimind mult, dar și vindecător de boli și izbăvitor de situații dificile, de situații grele. Ziua de pomenire a Sfântului Mare Mucenic Gheorghe este un prilej de pomenire a tuturor martirilor lui Hristos. De asemenea, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a subliniat: „Faptul că, acest sfânt, de origine capadocian, este atât de popular în România, ne arată și legăturile noastre deosebite cu Biserica Sfântă a Capadociei” (Cuvântul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel – 2).

Sursa: Radio TRINITAS

Comentarii Facebook


Știri recente