Paraclisul Reședinței Patriarhale și-a sărbătorit ocrotitorul: Sfântul Mare Prooroc Ilie Tesviteanul

Credincioșii ortodocși îl sărbătoresc astăzi, 20 iulie, pe Sfântul Mare Prooroc Ilie Tesviteanul. Este unul dintre profeții importanți ai Vechiului Testament și este considerat mare făcător de minuni și aducător de ploi în vreme de secetă.

În cuvântul de învățătură rostit în noul paraclis din Reședința Patriarhală ce poartă hramurile „Sfântul Grigorie Luminătorul, Sfântul Ilie Tezviteanul și Sfântul Daniil Sihastrul”, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a evocat personalitatea Sfântului Proroc: „Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul a trăit în secolul al IX-lea î.Hr. și a fost fiul preotului Sovac. El se numește Tesviteanul fiind originar din localitatea Tesve sau Tesba Galaadului și este cunoscut ca fiind unul dintre cei mai populari sfinți. Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul este pentru noi un model de credință în vremuri de încercare, un model de statornicie în dreapta credință când rămânem puțini. Este ușor să fii credincios când toată lumea în jurul tău crede, dar este mult mai greu și mai merituos să rămâi statornic în credință când cei din jur au rătăcit. Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul îndeamnă să păstrăm dreapta credință chiar dacă oamenii din jurul nostru se închină la o mulțime de idoli, făcând un fel de ideal din lucruri trecătoare”, informează Radio TRINITAS.

În cadrul Sfintei Liturghii au fost făcute rugăciuni pentru binefacerile primite de la Dumnezeu și pentru darul vieții, cu ocazia împlinirii, zilele acestea, a 60 de ani de viață a Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe Române: „Întrucât din botez am primit și noi numele de Dan și Ilie, am ținut ca să slujim astăzi în acest paraclis nou al Reședinței Patriarhale și pentru a aduce mulțumire lui Dumnezeu pentru darul vieții, întrucât împlinim 60 de ani în aceste zile. Este un prilej să ne rugăm mai intens Sfântului Prooroc Ilie să ne ajute în lucrarea noastră duhovnicească, de păstorire, clerului și credincioșilor și de întărire a noastră în credință și în fapte de milostenie spre Slava Preasfintei Treimi și spre a noastră mântuire”, a mai spus Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.

Comentarii Facebook


Știri recente