Paraclisul Mănăstirii Sângeap Basaraba, din județul Iași, în haine de sărbătoare

Înaltpreasfințitul Teofan, Arhiepiscopul Iașilor și Mitropolitul Moldovei și Bucovinei a săvârșit astăzi, 20 noiembrie 2011, Sfânta Liturghie în Paraclisul cu hramurile „Acoperământul Maicii Domnului” și „Sfântul Mare Mucenic Mina” al Mănăstirii Sângeap Basaraba, din județul Iași, după cum ne informează Constantin Ciofu, Redactor Ziarul Lumina, Ed. Moldova.

La slujbă au participat peste 200 de credincioși din împrejurimi dar și din Iași. Spre finalul slujbei, numeroși credincioși de toate vârstele s-au împărtășit cu Trupul și Sângele Mântuitorului Iisus Hristos. Mitropolitul Moldovei și Bucovinei a citit pentru preoții și pelerinii prezenți o rugăciune de dezlegare.

Protosinghelul Gavriil Alexa, starețul Mănăstirii Sângeap Basaraba, a mulțumit Înaltreasfințitului Teofan pentru bucuria și încurajarea pe care a oferit-o obștii prin oficierea Sfintei Liturghii.

Părintele stareț Gavriil Alexa și-a îndreptat gândul de recunoștință către arhim. Nichifor Horia și pr. protopop Nicolae Crăciun, care sunt alături de obștea Mănăstirii Sângeap Basaraba.

Pastorala Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române cu prilejul anului omagial al Sfântului Botez și al Sfintei Cununii în Patriarhia Română, a fost citita de arhim. Nichifor Horia.

Comentarii Facebook


Știri recente