Paraclisul Manastirii Bogdana din Radauti il are ca patron spiritual pe Sfantul Ierarh Leontie

Paraclisul Manastirii Bogdana din Radauti il are ca patron spiritual pe Sfantul Ierarh Leontie, care este pomenit maine in calendarul Bisericii Ortodoxe Romane.

Constructia paraclisului a inceput in anul 2003, iar in acest an pe data de 15 mai a avut loc slujba de sfintire a lacasului. Detalii despre acest eveniment care a avut loc luna trecuta ne-a oferit parintele Iustin Dragomir, staretul Manastirii Bogdana: ‘Evlavia credinciosilor s-amaterializat la Manastirea Bogdana prin ridicarea in incinta manastirii a uunui paraclis inchinat Sf. Ierarh Leonte. Pe data de 15 mai, cu ajutorul Lui Dumnezeu s-a sfinti aceasta biserica si cu acest prilej s-au adus de la Episcopia Buzaului moastele Sfantului Teodosie de la Brazi.’

Tot in cinstea Sf. Ierarh Leontie, in incinta Manastirii Bogdana s-a construit un dispensar medical pentru batranii necajiti, iar la marginea orasului Radauti se afla in amenajare un asezamant pentru copii proveniti din centrele de plasament.

Parintele staret al Manastirii Bogdana s-a referit si la cateva aspecte din viata Sfantului Ierarh Leontie, ale carui sfinte moaste sunt venerate si astazi de credinciosii care vin la acest lacas: ‘S-a nascut in nordul Moldovei nu departe de orasul Radauti. A intrat in monahism de tanar la Manastirea Bogdana. Dupa o perioada a mers in Codrii Radautilor unde a trait in pustnicie. Mai tarziu a venit la Raduti ca episcop timp in care a avut o activitate bogata din puct de vedere duhovnicesc. Spre sfarsitul vietii sale s-a retras la veche chilie din Codrii Radautilor. ‘

In privinta hramului paraclisului manastirii, acesta va fi sarbatorit in mod traditional. Maine va fi savirsita o liturghie solemna de catre IPS Pimen Arhiepiscopul Sucevei si Radautilor inconjurat de un impresionant sobor de preoti.

Comentarii Facebook


Știri recente