Paraclisul Facultății de Teologie Ortodoxă din București va fi restaurat

Paraclisul Facultății de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din București va intra în scurt timp într-un proces amplu de restaurare. Proiectul pentru lucrările de reabilitare a fost aprobat de Comisia de specialitate din cadrul Ministerul Culturii și Patrimoniului Național și de comisia similară din cadrul Patriarhiei Române.

Cu privire la acest proiect a informat pentru TRINITAS TV, părintele consilier Alexandru Gherasim, din cadrul Sectorului „Învățământ și activități cu tinerii”: „S-a constatat după o expertiză făcută anul trecut faptul că necesită neapărat lucrări de consolidare. Noi am pornit de la necesitatea restaurării picturii și a mobilierului, a iconostasului mare, dar am constatat în urma expertizei că structura de rezistență a Bisericii a fost afectată la cutremurele din secolul trecut. Primele lucrări vor fi cele de consolidare. Vor fi lucrări ample. Deja există un proiect care se află în faza de avizare la Primăria Generală a Municipiului București. Paralel cu acest proiect de consolidare am elaborat deja proiectul de restaurare a picturii murale, alcătuit chiar de unul dintre profesorii de la Specializarea Artă sacră a Facultății de Teologie «Patriarhul Justinian»”.

În Paraclisul Facultății de Teologie sunt organizate, o dată la două săptămâni, „Seri Catehetice”, dar se desfășoară și orele de practică liturgică din cadrul Facultății de Teologie. Pe durata lucrărilor de restaurare slujbele și celelalte activități misionare sau didactice se vor desfășura în Catedrala „Sfântul Spiridon – Nou”, Paraclis Patriarhal, din București. Lucrările de restaurare vor începe cel mai probabil după Praznicul Învierii Domnului.

Comentarii Facebook


Știri recente