Paraclisul Episcopal „Sfântul Ierarh Calinic de la Cernica” din Viterbo va fi inaugurat mâine

În orașul italian Viterbo va fi inaugurat, mâine, 26 septembrie, Paraclisul Episcopal cu hramul Sfântul Ierarh Calinic de la Cernica, informează postul de radio al Patriarhiei Române. Locașul de cult destinat comunității ortodoxe românești din Viterbo va funcționa în cadrul Centrului Universitar Cultural Român, care va fi inaugurat tot cu acest prilej. Festivitățile se vor desfășura în prezența Preasfințitului Părinte Siluan, Episcopul românilor ortodocși din Italia, precum și a numeroase personalități academice, politice și religioase.

Centrul Universitar Cultural Român din Viterbo este o filială a Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj Napoca. Realizarea ei s-a făcut prin colaborarea cu Universitatea degli Studi della Tuscia din Viterbo și își propune facilitarea integrării pe piața muncii a românilor din străinătate, precum și de a le oferi acestora posibilitatea de a-și continua sau perfecționa studiile.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopul Oradiei a primit vizita Principelui Radu

Episcopul Sofronie al Oradiei a primit săptămâna trecută vizita Alteței Sale Regale, Principele Radu al României. Întâlnirea a avut loc vineri după-amiază la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Oradea. Cu ocazia acestei vizite, Episcopul Oradiei…