Paraclisul Centrului de îngrijire medico-socială de la Cujmir a fost sfințit ieri

Ieri, 9 noiembrie, în ziua de prăznuire a Sfântului Nectarie Taumaturgul, a fost sfințit paraclisul Centrului de îngrijire medico-socială de la Cujmir, informează Episcopia Severinului și Strehaiei. Slujba de sfințire a paraclisului cu hramul Sfântul Nectarie, din incinta centrului, a fost săvârșită de către Preasfințitul Părinte Episcop Nicodim al Severinului și Strehaiei, înconjurat de un sobor de preoți. La eveniment au fost prezenți bătrânii instituționalizați în centru, personalul care lucrează aici și doamna director a Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Mehedinți, Georgeta Aprotosoaie, prin ale cărei eforturi s-a realizat construcția acestui locaș de cult pentru cei 27 de persoane vârstnice care sunt instituționalizate în Centrul de îngrijire medico-socială de la Cujmir.

După sfânta slujbă, ierarhul nostru a subliniat importanța acestui moment: ,,Am sfințit acest paraclis cu hramul Sfantul Nectarie de la Eghina. Aceasta este prima bisericuță din Episcopia noastră închinată acestui sfânt față de care creștinii din România și din alte țări ortodoxe se alatură prin evlavia manifestată prin pelerinaj binecredincioșilor creștini din Grecia care în momentele grele din viață fac un drum pana acolo la mormantul acestui sfant arhicunoscut, Sfantul Nectarie de la Eghina…Era nevoie ca să se așeze acest hram, era nevoie ca să se așeze această bisericuță din incinta centrului de asistență socio-medicală sub purtarea de grijă a acestui Sfânt al Bisericii noastre Ortodoxe. Cred că nu s-ar fi gasit un Sfânt mai potrivit. Bucuria noastră se mai datorează faptului că deși a fost vorba de un paraclis, prin grija dumneavoastra, a domnului director dar și prin grija consiliului judetean, prin grija tuturor care au facut posibil sa se aloce fonduri, s-a realizat aici, cu costuri minime o bisericuță care ne este tuturor dragă”.

Prezent la eveniment, Directorul Centrului de îngrijire medico-socială de la Cujmir, Dl. Alflori Constantin a declarat că de acum înainte s-a hotărât ca acest centru să se numească Centrul de îngrijire medico-socială de la Cujmir „Sf. Nectarie Taumaturgul”.

Centrul de îngrijire medico-socială din Cujmir este de acum un loc binecuvântat de Dumnezeu. Rămași fără cei apropiați, vârstnicii s-au apropiat de Dumnezeu, găsindu-și bucuria în credință. Construirea acestui locaș de cult este cea mai mare bucurie a bătrânilor. Având în interiorul acestui centru o bisericuță, rugăciunea celor care sunt găzduiți aici va fi mai adâncă.

În cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului își desfășoară activitatea 4 centre în domeniul persoanelor adulte. Pe lângă cele 4 centre, se construiește un complex de locuințe protejate, la Ilovăț și un centru pentru persoanele cu Altzameir și demență senilă la Cireșu.

Comentarii Facebook


Știri recente