Paraclis pentru elevii Colegiului Național „Grigore Ghica” din Dorohoi

Paraclisul ‘Acoperământul Maicii Domnului’ al Colegiului Național ‘Grigore Ghica’ din Dorohoi a fost binecuvântat miercuri, 30 mai 2012, prin slujba Aghezmei mici, oficiată de un sobor de preoți. Din soborul de slujitori au mai făcut parte pr. Stelian Ciurciun, protopop al Protopopiatului Dorohoi, și pr. prof. Constantin Muha, directorul Seminarului Teologic Liceal Ortodox ‘Sfântul Ioan Iacob’ din Dorohoi.

La finalul slujbei a fost citită o rugăciune de binecuvântare pentru toți elevii, cu prilejul încheierii anului școlar. Absolvenții din clasele a XII-a au primit iconițe. ‘La dotarea paraclisului a contribuit domnul Marius Rotaru, managerul unei firme de mobilă din Dorohoi. Icoanele au fost donate de foștii elevi ai liceului. În perioada următoare vor fi demarate lucrările de pictură, iar la final, nădăjduim că Înalt Preasfințitul Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, va târnosi sfânta masă și ne va oferi sfântul antimis pentru a se sluji Sfânta Liturghie. Acest paraclis este primul existent într-o instituție școlară din municipiul Dorohoi’, a declarat pentru Ziarul Lumina pr. Teodor Ciurariu, misionar de caritate în cadrul Spitalului Municipal din Dorohoi și profesor de istorie la Colegiul Național ‘Grigore Ghica’.

Pr. Teodor Ciurariu a explicat că amenajarea acestui sfânt lăcaș va aminti și de episcopul Partenie Ciopron, ultimul episcop al Armatei Române, fost elev al acestei școli.

Comentarii Facebook


Știri recente