Papa se fereste sa laude filmul lui Mel Gibson ‘Patima lui Iisus Hristos’

Arhiepiscopul Stanislaw Dziwisz, cel mai apropiat ajutor al Papei Ioan Paul al II-lea, a negat faptul ca Sfantul Parinte ar fi laudat controversatul film al regizorului Mel Gibson, ‘Patima lui Iisus Hristos’, pentru felul in care acesta respecta Biblia. Arhiepiscopul Stanislaw a declarat pentru Serviciul de Stiri Catolic ca: ‘Sfantul Parinte nu a spus nimanui parerea sa despre filmul ‘Patima lui Iisus Hristos’. El a vazut pelicula, dar nu a dat nici o declaratie nimanui. Papa ii lasa pe altii sa emita judecati despre astfel de opere de arta.’

Reamintim ca premiera filmului ‘Patima lui Iisus Hristos’, in regia lui Mel Gibson, va avea loc pe data de 25 februarie 2004, in ziua sarbatorii Miercurea Cenusii. Filmul este bazat pe Evanghelii si contine dialoguri numai in limbile latina, aramaica si ebraica, limba vorbita in Palestina antica.

Scenariul vorbeste despre ultimele 12 ore din viata Domnului nostru Iisus Hristos si il are in rolul titular pe actorul de religie catolica Jim Caviezel. Alaturi de el, se mai afla pe generic italiana Monica Belucci, in rolul Mariei Magdalena, si romanca Maia Morgenstern, in rolul Sfintei Fecioare Maria.

Desi nu a fost lansat inca pe ecrane, pelicula ‘Patima lui Iisus Hristos’ a fost vazuta de mai multi conducatori ai Bisericii Romano-Catolice, care au aparat pelicula si au respins acuzatiile de antisemitism ce i-au fost aduse.

Din aceste motive, studio-urile de la Hollywood s-au ferit sa distribuie filmul lui Mel Gibson.

Comentarii Facebook


Știri recente