Papa Ioan Paul II si-a petrecut zilele de sambata si duminica in Elvetia, in cea de-a 103-a vizita.

Papa Ioan Paul II si-a petrecut zilele de sambata si duminica in Elvetia, in cea de-a 103-a vizita pe care o face peste hotare de la inceputul pontificatului sau. Suveranul Pontif a fost primit la Berna de 12.000 de tineri, care au asistat la ceremonia de sambata seara, oficiata intr-un patinoar. Duminica, peste 70.000 de persoane – cu 20.000 mai mult decat numarul prevazut – au asistat la slujba oficiata de Papa in capitala elvetiana. Dupa o noapte dedicata cantecelor si rugaciunilor, tinerii catolici elvetieni au stat la cozi interminabile – inca de la primele ore ale diminetii – impreuna cu alti credinciosi, pentru a se supune controalelor riguroase de securitate din zona Allemand din Berna.

La slujba de duminica, Pontiful si-a exprimat dorinta de a continua calea ecumenismului indemnand bisericile nationale – inclusiv cea elvetiana – la unitate. Sanctitatea Sa a mai apreciat apoi ca Elvetia are o traditie a filantropiei care sta sub semnul Crucii: organizatia Crucea Rosie.

Papa a fost insotit si pazit pe tot parcursul vizitei de un mic contingent al Garzii Elvetiene, care, gratie profesionalismului sau renumit, a avut sarcina de a pazi vietile suveranilor pontifi din ultimele cinci secole. Desi are o sanatate precara, Suveranul Pontif mai are programate o serie de vizite peste hotare in aceasta vara, printre care o vacanta in Alpii Italiei si o vizita in Franta.

Comentarii Facebook


Știri recente