Papa Ioan Paul II – clipe de seninatate in fata mortii, conform unor declaratii oficiale de la Vatican

Starea de sanatate a Suveranului Pontif este deosebit de grava. El a suferit un stop cardio-vascular si o infectie urinara care i-a provocat febra foarte mare si septicemie. ~n prezent, starea sa oscileaza din cauza varstei inaintate si gravelor probleme de sanatate cu care se confrunta. Papa Ioan Paul al II-lea a refuzat sa fie dus la spitalul Gemelli din Roma, manifestandu-si dorinta de a ramane in camera sa, unde primeste toate ingrijirile, dupa ce a primit ultima impartasanie. Infectia urinara a Papei este foarte grava pentru un bolnav de Parkinson cum este el, iar deprecierea starii sale de sanatate l-a slabit foarte mult. Infectia este consecinta problemelor de deglutitie pe care le-a avut Papa, care s-a deshidratat si a suferit probabil o inflamatie a vezicii urinare. Totusi, Papa nu se afla in stare de coma, asa cum eronat au transmis unele posturi de televiziune din Italia.

Papa este foarte constient, este lucid si foarte linistit, a declarat purtatorul de cuvant Joaquin Navarro-Valls, in cursul unei conferinte de presa. El nu a ascuns jurnalistilor ca Pontiful se afla intr-o stare din care este posibil sa nu-si mai revina. Oficialul a declarat emotionat ca nu l-a vazut niciodata pe papa atat de senin, in ciuda dificultatilor respiratorii evidente. Cardinalul Camillo Ruini, vicarul Papei pentru dioceza de Roma, a cerut tuturor crestinilor din lume sa se roage pentru Papa. Cardinalului Ruini ii revine prin traditie misiunea de a anunta public moartea Suveranului Pontif. ~n acelasi timp, preotul catolic de origine poloneza Konrad Hejmo, responsabilul pentru pelerinajele polonezilor la Roma, citat de cotidianul ‘La Croix’, a spus ca Papa este pregatit sa moara, si stie ca mii de crestini se roaga pentru el in Piata Sf. Petru, sub fereastra camerei in care a ales sa-si petreaca aceste clipe dificile.

Conform ziarului italian La Reppublica, Papa a cerut ca de aceasta data, in ciuda dificultatii de a respira si sfidand infectia cu care se lupta, a cerut sa nu mai fie transportat la spital, ci sa fie ingrijit in apartamentul din Vatican. El a dorit astfel sa petreaca ultimele sale momente in camera sa din Palatul Apostolic, in fata Pietei Sf. Petru. Lumea politica italiana si-a anuntat ingrijorarea referitor la starea sanatatii Papei Ioan Paul II, si a precizat ca, din respect pentru Pontif, va renunta la organizarea unor evenimente publice legate de alegerile regionale din 3 si 4 aprilie.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopul Oradiei a primit vizita Principelui Radu

Episcopul Sofronie al Oradiei a primit săptămâna trecută vizita Alteței Sale Regale, Principele Radu al României. Întâlnirea a avut loc vineri după-amiază la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Oradea. Cu ocazia acestei vizite, Episcopul Oradiei…