Papa Ioan Paul al II-lea si-a celebrat ieri, 18 mai 2003, ziua de nastere prin canonizarea a patru noi sfinti.

Papa Ioan Paul al II-lea si-a celebrat ieri ziua de nastere prin canonizarea a patru noi sfinti. Printre cei care au fost canonizati sunt si doi polonezi, astfel ca ieri, printre pelerini, s-au aflat si Presedintele Poloniei, Aleksander Kwasniewski, si aproximativ 20.000 de polonezi veniti special pentru dublul eveniment.

La sfarsitul Liturghiei ce-a fost celebrata in Piata San Pietro, concetatenii Papei i-au cantat traditionalul ‘Stolat’ (sa ne traiti 100 de ani!), acompaniati de orchestra nationala a Radioului Polonez.

Restul zilei a fost pentru Papa identic cu orice zi de duminica, pentru ca suveranul pontif prefera sa isi celebreze ziua in sarbatoarea patronului sau, Sfantul Carol, la 4 noiembrie.

Karol Joszef Woitila s-a nascut pe 18 mai 1920, la Wadowice, in Polonia. In 1958 pe 4 iulie este numit Episcop auxiliar de Cracovia, iar 6 ani mai tarziu a devenit Arhiepiscop de Cracovia. In 1967, la 28 iunie, este numit cardinal, urmand ca la 16 octombrie 1978 sa fie ales Papa sub numele de Ioan Paul al II-lea.

Comentarii Facebook


Știri recente