Papa Benedict al XVI-lea il va reabilita pe Martin Luther, argumentand ca acesta nu a dorit sa divizeze Biserica Catolica, ci reformatorul protestant din Saxonia a dorit doar sa combata coruptia din sanul Bisericii, informeaza cotidianul ‘Adevarul’. Papa va face publica pozitia Vaticanului, in acest sens, in luna septembrie. In prealabil, papa va discuta implicatiile gestului sau impreuna cu 40 de teologi catolici, la resedinta papala de vara de la Castel Gandolfo. Cardinalul Walter Kasper, presedintele Consiliului Pontifical pentru Promovarea Unitatii Crestinilor, a declarat ca initiativa va ajuta la intensificarea dialogului ecumenic intre catolici si protestanti. Reabilitarea lui Luther face parte dintr-o ofensiva mai ampla a papei care incearca sa-si schimbe imaginea conservatoare si sa apropie Biserica Catolica de lumea moderna. Punand sub semnul indoielii autoritatea papala, Martin Luther a zguduit din temelii Biserica Catolica, in secolul al XVI-lea. Dupa o vizita efectuata in 1510, la Roma, doctorul in teologie a fost socat de puterea, bogatia si coruptia de la Vatican. In 1517 a protestat public fata de comertul cu indulgente, fiind judecat pentru erezie. Cativa ani mai tarziu a fost excomunicat de papa Leon al X-lea, care l-a caracterizat drept ‘un german beat, care isi schimba parerea cand este treaz’.
Peste 1000 de elevi din București au participat la olimpiada de religie, etapa județeană
În Bucureşti şi în toate judeţele din ţară s-a desfăşurat etapa judeţeană a Olimpiadei de Religie. În Capitală, examenul a avut loc în fiecare sector, reunind peste 1000 de participanţi. În Sectorul 2, proba s-a…
De ziua mondială a breslei, prof. Adriana Căruntu omagiază munca asistenților sociali din Arhiepiscopia Bucureștilor
„Ziua Mondială a Asistenței Sociale este un prilej de a ne aminti importanța specialiștilor care lucrează în acest domeniu în slujba membrilor comunității, răspunzând chemării Mântuitorului Iisus Hristos”, transmite prof. Adriana Căruntu, inspector eparhial și…
Academia Română și Academia de Științe a Rep. Moldova salută adoptarea sintagmei „limba română” ca denumire a limbii oficiale în Rep. Moldova
Academia Română și Academia de Științe a Republicii Moldova salută hotărârea Parlamentului Republicii Moldova de adoptare a sintagmei „limba română” ca denumire a limbii oficiale în statul vecin de peste Prut. „Academia Română salută hotărârea…
Botoșani: O biserică de lemn din secolul 18 va fi restaurată cu bani europeni
Biserica din lemn cu hramul „Sfinții Voievozi” din comuna Bălușeni, județul Botoșani, urmează să intre într-un stadiu de restaurare. Au fost alocați aproximativ 1,3 milioane de lei pentru restaurarea lăcașului de cult. Mai multe biserici…
Președintele României a oferit Ordinul „Steaua României” poetei Ana Blandiana
Președintele Klaus Iohannis a conferit poetei Rusan Valeria Otilia care publică sub numele Ana Blandiana, Ordinul „Steaua României” în grad de Cavaler. Decizia de acordare a distincției a fost semnată de președintele țării la finalul…