Papa Benedict XVI a fost invitat in Turcia de catre Patriarhia Ecumenica de Constantinopol.

In ciuda opozitiei sale la intrarea Turciei in Uniunea Europeana, Papa Benedict XVI a fost invitat in Turcia de catre Patriarhia Ecumenica de Constantinopol.

Sanctitatea Sa Bartolomeu I – Patriarhul Ecumenic de Constantinopol a declarat ca Papa Benedict XVI a raspuns pozitiv la invitatia sa, insa nu a precizat cand anume va avea loc aceasta calatorie. Patriarhul isi doreste ca vizita papala sa aiba loc in noiembrie 2005, la hramul Patriarhiei Ecumenice de Constantinopol, mai precis de ziua Sfantului Apostol Andrei. Sanctitatea Sa Bartolomeu I a mai precizat ca din itinerariul vizitei Papei in Turcia nu va lipsi un pelerinaj in Capadocia, provincia unde crestinismul a cunoscut o inflorire deosebita in urma cu un mileniu si jumatate.

Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I l-a invitat la Constantinopol si pe Ioan Paul II, insa acesta nu a putut da curs invitatiei. Vizita Papei Benedict XVI ar urma sa survina dupa ce acesta a vorbit in mai multe randuri despre pericolul pe care Turcia musulmana l-ar constitui pentru unitatea spirituala a Uniunii Europene.

Comentarii Facebook


Știri recente