Papa Benedict al XVI-lea doreste restabilirea relatiilor diplomatice dintre Vatican si China

Papa Benedict al XVI-lea i-a invitat sambata pe toti catolicii chinezi sa se uneasca sub jurisdictia Vaticanului si i-a cerut Beijingului sa restabileasca relatiile diplomatice cu Vaticanul si sa garanteze libertatea religioasa in China, informeaza Associated Press si Reuters.

Intr-o scrisoare adresata credinciosilor catolici din China, Suveranul Pontif a insistat asupra dreptului sau de a numi episcopii chinezi, insa a mentionat ca un acord ar putea fi incheiat cu Beijingul in aceasta problema. De asemenea, Papa a precizat, intr-o nota anexata scrisorii amintite, ca este gata sa mute ‘oricand’ la Beijing actuala reprezentanta diplomatica a Vaticanului din Taiwan, cu conditia ajungerii la un acord in acest sens cu guvernul chinez.

In 1951, China i-a fortat pe catolicii din tara sa rupa legaturile cu Vaticanul. In prezent, cele 12 milioane de catolici chinezi sunt divizate intre Biserica recunoscuta oficial – ‘Asociatia Catolica Patriotica Chineza’ – si cea neoficiala, ramasa loiala Vaticanului.

Comentarii Facebook


Știri recente