Palatul Patriarhiei din Bucuresti va gazdui maine manifestarea omagiala dedicata Zilei Unirii Principatelor Romane

In prezenta PF Parinte Patriarh Teoctist, la Palatul Patriarhiei Romane din Bucuresti va avea loc maine o manifestare omagiala dedicata Zilei Unirii Principatelor Romane. Manifestarea va debuta la ora 11.00 cu o conferinta sustinuta de catre prof. univ. dr. Panait I Panait de la Facultatea de Istorie a Universitatii Crestine ‘Dimitrie Cantemir’ si va continua cu o conferinta sustinuta de catre diac. prof. Nicu Octavian, consilier patriarhal. Amanunte despre manifestarea de maine ne-a oferit parintele consilier Constantin Stoica, purtatorul de cuvant al Patriarhiei Romane: ‘Manifestarea cuprinde doua conferinte ale prof. univ. dr. Panait I. Panait de la Facultatea de Istorie a Universitatii Crestine ‘Dimitrie Cantemir’ despre semnificatia Unirii din 1859, precum si o conferinta sustinuta de parintele diac. Nicu Octavian, consilier patriarhal, intitulata ‘Implicarea Bisericii Ortodoxe Romane in actul Unirii din 1859’. La toate acestea se adauga un program artistic sustinut de corul Seminarului Teologic din Bucuresti, iar manifestarea se va incheia cu traditionala Hora Unirii, la care vor participa toti cei prezenti la Palatul Patriarhiei, intre orele 11.00-13.00. La manifestare vor participa PF Parinte Patriarh Teoctist, primarul Sectorului IV al Capitalei, domnul Adrian Inimaroiu, rectorul Universitatii Crestine ‘Dimitrie Cantemir’, reprezentanti ai autoritatii locale si ai unor institutii publice din Capitala, reprezentanti ai clerului, profesori si un mare numar de studenti si elevi bucuresteni’.

Palatul Patriarhiei are o semnificatie deosebita si pentru manifestarea de maine, dat fiind faptul ca in aceasta cladire a avut loc la 24 ianuarie 1859 alegerea domnitorului Alexandru Ioan Cuza, prin care s-a putut realiza unirea celor doua Principate romane. Parintele consilier Constantin Stoica, purtatorul de cuvant al Patriarhiei Romane, ne-a oferit amanunte si in aceasta privinta: ‘Palatul Patriarhiei, care gazduieste aceasta manifestare, are o semnificatie speciala pentru ca in cladirea Palatului Patriarhiei a avut loc alegerea la Bucuresti a domnitorului Alexandru Ioan Cuza, in ziua de 24 ianuarie 1859, act prin care s-a infaptuit Unirea Moldovei cu Tara Romaneasca’.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…