P.F.Teoctist a participat astazi la inaugurarea unui nou si modern sediu al Seminarului Teologic din Bucuresti, situat in incinta M-rea Radu-Voda

Prea Fericitul Parinte Patriarh Teoctist a participat astazi la inaugurarea unui nou si modern sediu al Seminarului Teologic din Bucuresti, situat in incinta manastirii Radu-Voda. La ceremonia inaugurarii noului sediu PF Parinte Teoctist a declarat ca acest eveniment este ‘un semn ca Dumnezeu ne iubeste, iar tinerii ce vor sluji sfintele altare isi vor inscrie in inima lor tot efortul depus in acest an’.

La inaugurare au participat PS Varsanufie Prahoveanul, episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucurestilor si IPS Nifon Arhiepiscopul Targovistei.

Lucrarile de constructie ale noii cladiri au inceput in anul 1999 si au fost finantate, in proportie de 50%, de Banca Mondiala prin intermediul Unitatii de Management a Proiectului de Reabilitare a Scolilor de pe langa Ministerului Educatiei si Cercetarii, restul cheltuielilor fiind suportate prin ajutor financiar local.Actualul Seminar teologic liceal functioneaza de aproximativ cincizeci de ani in incinta manastirii Radu-Voda din Bucuresti.

Comentarii Facebook


Știri recente