Ortodoxia Tinerilor, tabără de vară la Putna

După ce, timp de patru ani, o mulțime de tineri au avut ocazia să afle și să discute în mediul online despre nenumărate aspecte legate de viața unui bun creștin, conducerea Asociației Ortodoxia Tinerilor a hotărât să aducă laolaltă 40 dintre cititorii și susținătorii site-ului ortodoxiatinerilor.ro într-o tabără de vară, lângă Mănăstirea Putna.

Tabăra va avea loc în localitatea Putna din județul Suceava, în preajma Mănăstirii Putna, în perioada 17-20 august 2012 (4 zile, 3 nopți) și se adresează oricăror doritori: liceeni, studenți, tineri căsătoriți sau necăsătoriți, cititori ai site-ului ortodoxiatinerilor.ro, indiferent de vârstă, autori ai articolelor de pe site-ul ortodoxiatinerilor. ro, tineri teologi, băieți și fete.

Temelia pentru o mare familie de tineri

Organizatorii și-au propus ca în aceste câteva zile să îi ajute pe participanți să se cunoască mai bine între ei, să petreacă timpul împreună, iar astfel să pună temelia pentru o mare familie de tineri, care pe viitor să se implice voluntar și activ în Biserică și societate. Fiindcă Asociația Ortodoxia Tinerilor este încă la început de drum, această tabără de vară va fi o oportunitate pentru a atrage tineri entuziaști în proiecte sociale și misionare în mod activ și constant.

Printre activitățile pregătite celor din tabără se numără vizite la mănăstiri, drumeții, sesiuni de discuții pe marginea unor subiecte de spiritualitate ortodoxă, iar în ultima seară, o masă tradițională românească în natură, acordarea unor diplome și nelipsitul foc de tabără.

‘Prima dintre sesiunile noastre de discuții va viza proiectele noastre și felul în care tinerii se pot implica. A doua va viza relevanța istoriei pentru tineri, discuție la care va participa istoricul Dănuț Nancu, angajat al Guvernului României. Apoi vom vorbi despre familia ortodoxă, ca soluție la toate problemele lumii, iar cea de-a patra sesiune va avea în vedere sexualitatea din perspectiva Bisericii Ortodoxe, oprindu-ne mai ales pe problema indecenței pe care o întâlnim peste tot’, a mai declarat Claudiu Bălan pentru Ziarul Lumina.

Asociația Ortodoxia Tinerilor a luat ființă, ca personalitate juridică, în aprilie 2012, deși ideea acesteia exista de mai multă vreme, coagulându-se în jurul comunității care s-a format între autorii și cititorii articolelor și dezbaterilor de pe site-ul ortodoxiatinerilor.ro, ca o urmare firească a activității începute în mediul online.

‘În toți acești patru ani care au trecut de când a apărut acest site, au fost foarte mulți tineri cu care am discutat, iar de multe ori ne-am apropiat destul de mult, așa că m-am gândit că o astfel de tabără ar fi o ocazie excelentă ca activitățile noastre să treacă din mediul online în viața reală. A venit vremea să trecem la fapte! Am discutat destul pe site, aș vrea de acum înainte să discutăm față-n față, să ne bucurăm unii de alții și să muncim împreună pentru mântuirea semenilor noștri’, spune Claudiu Bălan, președintele Asociației Ortodoxia Tinerilor.

Comentarii Facebook


Știri recente