Ortodocsii si romano-catolicii s-au rugat impreuna, timp de opt zile, pentru unitate crestina

Saptamana de rugaciune pentru unitatea crestina a avut ca scop mentinerea unitatii de traire si simtire romaneasca intre credinciosii de confesiune ortodoxa si romano-catolica. Incepute in ziua de 18 ianuarie la Catedrala romano-catolica din Iasi, rugaciunile s-au oficiat alternativ, pina pe 25 ianuarie, in biserici ortodoxe si romano-catolice. Tema saptamanii de rugaciune din acest an, inspirata din psalmul 36, a fost Dumnezeu – Izvorul Vietii. In primele doua seri de rugaciune, desfasurate la Catedrala romano-catolica din Iasi si la vechea Catedrala ortodoxa Sf. Gheorghe, au participat Inalt Prea Sfintitul Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, si Prea Sfintitul Petru Gherghel, Episcop romano-catolic de Iasi.

In cuvantul de invatatura, Inalt Prea Sfintitul Daniel a evidentiat ca unitatea este o caracteristica a creatiei lui Dumnezeu si ca rugaciunea pentru unitate trebuie sa fie, pentru credinciosi , o porunca mantuitoare . La randul sau, Prea Sfintitul Petru Gherghel a aratat ca unitatea crestina nu se poate realiza decat prin intoarcerea la izvoare sau trairea credintei asemeni primilor crestini.

(Radio Trinitas)

Comentarii Facebook


Știri recente

Concursul Toacă și ie moldovenească: În imagini

La schitul „Sfântul Cuvios Eftimie cel Mare” din orașul Târgu Ocna, s-a desfășurat, marți, cea de-a șaptea ediție a Concursului „Toacă și ie moldovenească”. Evenimentul, organizat pe Protopopiatul Onești, a debutat cu oficierea Sfintei Liturghii.…