Organizatii crestine si evreiesti din SUA au anuntat demararea unor campanii de conferinte impotriva filmului ‘Patimile lui Hristos’

Organizatii crestine si evreiesti din SUA au anuntat demararea unor campanii de conferinte impotriva filmului ‘Patimile lui Hristos’ (The Passion of Christ), regizat de Mel Gibson, care i-ar putea incita pe americani la antisemitism, transmite BBC.

‘Liga Impotriva Defaimarii’ si ‘Comitetul Evreilor Americani’ sustin ca pelicula ‘The Passion of Christ’ ar putea pune in pericol ‘progresele facute in aceasta tara in privinta tolerantei si pluralismului religios’. Gibson, care este catolic convins, a negat intotdeauna ca filmul sau i-ar pune pe evrei intr-o lumina nefavorabila. Campania intervine intr-un moment in care filmul este promovat intens de grupurile evangheliste crestine. Unii dintre acestia au laudat pelicula pentru modul in care descrie ultimele ore de viata ale lui Mantuitorului Iisus Hristos.

Pe de alta parte, Centrul de Studii Crestino-Iudaice de la Colegiul din Boston a publicat un studiu menit sa ghideze oamenii care vad acest film. Studiul arata ca bisericile crestine au ajuns sa respinga, in timp, acuzatiile aduse poporului evreu pentru implicarea in moartea Mantuitorului.

Pelicula a starnit dezbateri si pentru ca dialogurile sunt in latina si aramaica, fara sa fie subtitrat in limba engleza. Filmul are deja un distribuitor si va rula in 2.000 de cinematografe din Statele Unite la sfarsitul acestei luni.

Comentarii Facebook


Știri recente