Ore de Religie, predate voluntar la Durnești și Guranda, județul Botoșani

Începând cu anul școlar 2011-2012, din cauza restrângerii activității din învățământ, orele de Religie de la clasele I-IV de la Școala Durnești și de la Școala Guranda, din județul Botoșani, au fost încredințate învățătorilor, fiind trecute în norma lor didactică. Ca urmare a solicitării venite din partea cadrelor didactice, pr. Cristian Asmarandei de la parohia Guranda și pr. Radu Lipovanu de la parohia Durnești, Protopopiatul Botoșani, au susținut până în prezent benevol orele de Religie, informează Ziarul Lumina, Ediția de Moldova.

‘Astfel, am păstrat legătura cu elevii din parohiile noastre, încercând să-i formăm din punct de vedere spiritual pentru a fi buni creștini în societate. Orele se desfășoară în conformitate cu programa școlară aprobată de Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului. La orele de religie încercăm să formăm grupurile de cateheză pentru programul ‘Alege școala!’. Copiii sunt bucuroși pentru că preotul lor este prezent în sala de clasă. Încercăm să profităm de prezența noastră în școală pentru a-i îndemna pe copii să participe la sfintele slujbe. Astfel, ei vor fi formați în duhul credinței strămoșești pe care nădăjduim să o transmită mai departe generațiilor viitoare’, a spus pr. Cristian Asmarandei.

Școlile din comuna Durnești au o colaborare frumoasă cu bisericile parohiale, multe dintre activități fiind organizate împreună. Anul acesta, de Ziua Eroilor, copiii, alături de cadrele didactice, au participat la slujba Parastasului oficiată în parohia Guranda la monumentul închinat celor care și-au dat viața pentru patrie.

FOTO: Arhivă

Comentarii Facebook


Știri recente