Ordinul „Sfinții Împărați Constantin și Elena” pentru Arhidiaconul Jean Lupu, dirijorul Corului Symbol al Patriarhiei Române

La Catedrala Patriarhală din București răspunsurile la Sfânta Liturghie oficiată astăzi, 21 mai, cu ocazia hramului istoric, au fost date de Corul Symbol al Patriarhiei Române.

Cu această ocazie, ca semn de prețuire pentru activitatea desfășurată în calitatea de dirijor al Corului, Patriarhul României a oferit părintelui Arhidiacon Jean Lupu Ordinul „Sfinții Împărați Constantin și Elena”: „Corul Symbol, foarte cunoscut în țară și străinătate, este condus de părintele arhidiacon Jean Lupu . Ca semn de prețuire pentru activitatea desfășurată până acum, arătând valorile muzicale ortodoxe în țară și străinătate, dorim să îi oferim ordinul ‘Sfinții Împărați Constantin și Elena’, pentru activitate misionară, culturală, muzicală și pentru fidelitate față de valorile ortodoxiei în general și ale ortodoxiei românești în special. Și ordinul ‘Sfinților Împărați Constantin și Elena’ pentru clerici, nu este o insignă, ci este o cruce, fiind recent înființat și recent pregătit. Această cruce are în mijloc icoana Sfinților Împărați Constantin și mama sa Elena”, a spus Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.

De asemenea, Preafericirea Sa a oferit daruri pentru membrii Corului și l-a felicitat pe părintele Jean Lupu: „Pentru fiecare copil din Corul Symbol dorim să oferim câte o iconiță cu această imagine a Sinodului I Ecumenic al Sfântului Împărat Constantin și al Sfinților Părinți de la Sinod și textul Crezului Ortodox, precum și ultimul număr, mai-iunie 2010, al revistei ‘Chemarea Credinței’. Dorim să îl felicităm în mod deosebit pe părintele arhidiacon Jean Lupu. Eu știam că a împlinit 50 de ani și acum mi-a spus că a împlinit 70 de ani și că de fapt 50 de ani are de muncă, de activitate ca dirijor. Să își continue activitatea și să formeze cât mai mulți ucenici pentru că există multe talente în România, foarte mulți copii și tineri talentați care au o dragoste deosebită pentru muzica bisericească”, informează Radio TRINITAS.

Corul Simbol împlinește anul acesta 20 de ani de activitate, timp în care a avut numeroase concerte și turnee atât în țară, cât și în străinătate.

Comentarii Facebook


Știri recente