Orașul Pantelimon din jud. Ilfov și-a cinstit ocrotitorul

Aproximativ 1000 de credincioși au participat astăzi, 27 iulie 2011, la sărbătoarea ocrotitorului spiritual al orașului Pantelimon, din județul Ilfov. Credincioșii au venit la biserica închinată sfântului mucenic, încă de aseară, pentru a se închina sfintelor sale moaște. Aici este păstrată mâna dreaptă a Sfântului Pantelimon care a fost scoasă, în această dimineață, în procesiune și așezată spre închinare într-un foișor special amenajat, iar apoi s-a oficiat Sfânta Liturghie, după cum a relatat pentru Radio TRINITAS părintele paroh Nicolae Tănăsoiu.

După cum a mai precizat părintele Nicolae Tănăsoiu, parohul bisericii din orașul ilfovean Pantelimon, moaștele Sfântului Pantelimon au fost aduse în țară de către binecredinciosul domnitor Grigore Ghica al II-lea în anul 1750 la târnosirea mănăstirii, care a fost demolată în anul 1985 de către regimul comunist, iar apoi au fost mutate din anul 1960, când a fost și închis și spitalul.

Sfântul Mare Mucenic era originar din Nicomidia. El a deprins de mic secretele medicinei, iar prin mijlocirea preotului Ermolae, a deprins și învățătura creștină. A fost botezat de mentorul său și i s-a pus numele Pantelimon, adică „cel cu totul milostiv”.

Sfântul Mare Mucenic Pantelimon este unul dintre cei mai populari sfinți din calendarul creștin, considerat ca unul care aduce grabnică vindecare.

Comentarii Facebook


Știri recente