Oră de cateheză demonstrativă în Protoieria Pitești din Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului

Protoieria Pitești din Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului a organizat astăzi, 23 martie, o oră de cateheză demonstrativă cu tema „Hristos a murit pe cruce”, în Biserica „Maica Precista” din Pitești, informează TRINITAS TV. Cateheza cu elevii din clasa a VI-A ai Școlii Nr. 4 din municipiu a fost susținută de Părintele Octavian Duminică: „Am discutat despre Patimile Mântuitorului și am pornit practic de la Simbolul de Credință, pentru că anul acesta este Anul Crezului Ortodox. L-am rostit împreună și ne-am oprit asupra articolului din Simbolul de Credință care face referire la Patimile Mântuitorului”.

La eveniment au fost prezenți atât cei responsabili cu implementarea proiectului „Hristos împărtășit copiilor” în Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, cât și preoți slujitori din Protoieria Pitești.

Mai multe informații privind acest proiect a oferit părintele Anton Dicu, inspector eparhial „Acest proiect biblic este în curs de desfășurare cu rezultate frumoase. Am parcurs etapele necesare implementării proiectului, de monitorizare, de organizare și de explicare a acestui proiect. Ne-am bucurat de susținerea tuturor preoților din Eparhie”.

Activitățile desfășurate în cadrul acestui sector vor continua și în perioada următoare, în Săptămâna Patimilor, în Parohia Cepari fiind organizat un concurs de încondeiat ouă. De asemenea, în luna aprilie, Protoieria Pitești va organiza un concurs de încondeiat ouă și o expoziție de icoane pe sticlă realizate de elevi.

Comentarii Facebook


Știri recente