Opt ani de slujire la capela de la Otopeni

Capela ortodoxă de la Aeroportul Internațional ‘Henri Coandă’ din Capitală a aniversat ieri opt ani de la înființare, informează „Ziarul Lumina”. Cu această ocazie a fost săvârșit un Te Deum pentru a mulțumi lui Dumnezeu pentru binefacerile trimise asupra angajaților de la aeroport, asupra celor ce au tranzitat această aerogară și a celor ce au slujit lăcașul de închinăciune.

De asemenea, a fost săvârșită slujba de pomenire pentru cei care au trecut la cele veșnice, dar și pentru eroii Revoluției din 1989, având în vedere că zilele acestea se împlinesc 22 de ani de la evenimentele din decembrie 1989.

Sărbătoarea a fost una deosebită deoarece preotul rânduit de Arhiepiscopia Bucureștilor să slujească în această capelă, pr. Bogdan Nastasiu, a dorit ca alături de el să se afle și ceilalți preoți care au slujit de-a lungul timpului în acest loc. Astfel, alături de el s-au mai aflat pr. Vasile Bălțătescu, primul slujitor al acestei capele, apoi pr. Adrian Niță, cel care i-a urmat părintelui Bălțătescu, și pr. Vladimir Alexa, cel care a slujit aici înaintea preotului Bogdan Nastasiu.

La finalul slujbelor de ieri, preotul capelan a mulțumit atât preoților slujitori că l-au însoțit în rugăciune, cât și angajaților aerogării care au participat la eveniment.

‘Este o onoare pentru mine să vă am alături la acest ceas aniversar, la opt ani de la înființarea acestui sfânt lăcaș. Să dăm slavă lui Dumnezeu pentru binefacerile trimise asupra noastră și asupra angajaților acestui aeroport. Este prima slujbă de Te Deum din această capelă și prima dată când am reușit să ne adunăm împreună, aici, toți cei care au slujit în Capela Sfântului Ilie’, a spus pr. Bogdan Nastasiu.

La rândul său, părintele Vasile Bălțătescu a evocat celor prezenți pe cei care au inițiat și pe cei care au sprijinit înființarea acestei capele, menționând în primul rând pe vrednicul de pomenire patriarh Teoctist.

De asemenea, și pr. Daniel Niță a arătat că, dacă înainte în această capelă se săvârșeau doar rugăciuni pentru diferite trebuințe pentru călători și personalul aeroportului, odată cu venirea pr. Bogdan Nastasiu a fost săvârșită pentru prima dată Sfântă Liturghie, slujbă săvârșită în fiecare duminică și sărbătoare mare.

Și pr. Vladimir Alexa a transmis celor prezenți că îi poartă în rugăciunile sale și la parohia pe care o păstorește în momentul de față și că de fiecare dată când săvârșește Sfânta Liturghie scoate o părticică la Proscomidie și pentru conducerea aerogării, și pentru cei ce tranzitează acest loc.

Comentarii Facebook


Știri recente