Opt ani de la hirotonia întru arhiereu a Preasfințitului Lucian, Episcopul Caransebeșului

La data de 1 octombrie 2008, Preasfințitul Părinte Episcop Lucian împlinește opt ani de slujire în demnitatea de arhiereu.

În anul 2000, la data de 1 octombrie, la praznicul ‘Acoperământul Maicii Domnului’, arhimandritul Lucian Mic, stareț al mănăstirii ‘Izvorul Miron’ – Românești și exarh al Mănăstirilor din Arhiepiscopia Timișoarei, primea cerescul dar al arhieriei în Catedrala Mitropolitană din Timișoara.

Ales în demnitatea de Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei cu titulatura de ‘Lugojanul’, în ședința Sf. Sinod al Bisericii Ortodoxe Române din data de 12 septembrie 2000, la propunerea Înaltpreasfințitului Mitropolit Nicolae al Banatului, Preasfințitul Părinte Episcop Lucian și-a desfășurat timp de 5 ani și jumătatea activitatea de arhiereu, în calitate de episcop vicar, iar din 26 februarie 2006, ca episcop titular al Eparhiei Caransebeșului.

În cei 8 ani de arhierie, Preasfinția Sa a hirotonit și hirotesit peste 150 de preoți și diaconi, a sfințit zeci de biserici și a efectuat nenumărate vizite canonice și slujiri arhierești atât în calitate de episcop-vicar în județul Timiș, cât și în calitate de episcop titular, în județul Caraș-Severin.

La împlinirea a opt ani de slujire arhierească, preoții, călugării și credincioșii din Episcopia Caransebeșului adresează Preasfințitului Părinte Episcop Lucian, ani îndelungați și arhierie rodnică în Biserica strămoșească în calitate de arhiereu al Mântuitorului Hristos, alături de tradiționala urare: Întru mulți ani Stăpâne!

Sursa: Episcopia Caransebeșului

Comentarii Facebook


Știri recente

Premianții concursului național catehetic au ajuns la București: „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat PS Varlaam

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul s-a întâlnit vineri cu câștigătorii Concursului Național Catehetic. „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat în încheierea discursului Episcopul vicar patriarhal. Întâlnirea a avut loc la Centrul de Formare…