Onomastica Patriarhului României pe Colina Bucuriei

Biserica Ortodoxă Română l-a sărbătorit, astăzi, 18 decembrie 2012, pe Sfântul Cuvios Daniil Sihastrul. În această zi de sărbătoare, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, a oficiat Sfânta Liturghie în noul Paraclis al Reședinței Patriarhale, care are ca ocrotitor și pe Sfântul Cuvios Daniil Sihastrul. Din soborul slujitor au mai făcut parte și Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, Preasfințitul Părinte Paisie Lugojeanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei și Preasfințitul Emilian Lovișteanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului.

În continuare, de la orele 12:00, în Catedrala Patriarhală, a fost oficiată o slujbă de Te Deum, ca mulțumire adusă lui Dumnezeu pentru binefacerile revărsate asupra Patriarhului României, care în această zi și-a cinstit ocrotitorul spiritual, pe Sfântul Cuvios Daniil Sihastrul.

Slujba a fost oficiată de către Preasfințitul Părinte Varsanufie Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, în prezența Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul României, a Înaltpreasfințitului Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, Înaltpreasfințitului Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei, Înaltpreasfințitului Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, Preasfințitului Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, Preasfințitului Ambrozie, Episcopul Giurgiului, Preasfințitului Visarion, Episcopul Tulcii, Preasfințitului Ciprian Câmpineanul, Episcop-vicar patriarhal, Preasfințitului Varlaam Ploieșteanul, Episcop-vicar patriarhal, Preasfințitul Paisie Lugojeanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, Preasfințitului Emilian Lovișteanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, a membrilor Permanențelor Consiliului Național Bisericesc și Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Bucureștilor, dar și în prezența a numeroși protopopi, profesori de teologie, preoți și credincioși mireni.

La finalul slujbei de Te Deum, Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos a adresat un cuvânt de felicitare cu prilejul acestui moment festiv în care a elogiat activitatea desfășurată de Biserica Ortodoxă Română sub păstorirea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel. Totodată, Patriarhul României a mulțumit Bunului Dumnezeu pentru toate binefacerile primite.

În Sala Europa Christiana din Palatul Patriarhiei, a urmat un moment festiv la care au participat ierarhi membri ai Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, membrii Permanențelor Consiliului Național Bisericesc și Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Bucureștilor, protopopi, profesori de teologie, preoți și credincioși.

Cu acest prilej, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a oferit tuturor celor prezenți Pastorala la Sărbătoarea Nașterii Domnului 2012, intitulată „Pentru noi oamenii și pentru a noastră mântuire”.

Prezenți la eveniment, corul preoților Protopopiatului Ploiești a interpretat mai multe colinde.

Comentarii Facebook


Știri recente