Omul sfințește locul la Liceul Tehnologic Clisura Dunării din Moldova Nouă

Recent, la Moldova Nouă s-a desfășurat ediția a XIII-a a „Festivalului Național al Șanselor Tale”, evenimentul fiind pus sub genericul „Mediul social mai sigur pentru o educație mai performantă”, în contextul în care anul 2012 a fost declarat la nivel european drept „Anul îmbătrânirii active și al solidarității între generații”, informează „Ziarul Lumina”.

În acest context s-a desfășurat la Liceul Tehnologic „Clisura Dunării” din Moldova Nouă activitatea „Omul sfințește locul”, axată pe educația religioasă – educație permanentă. În cadrul activității a fost prezentat un material multimedia despre implicarea Bisericii Ortodoxe Române, în special al Sfântului Ierarh Andrei Șaguna, Mitropolitul Transilvaniei, în școala românească. După prezentarea multimedia, în fața profesorilor, a părinților și a elevilor prezenți, preotul Marcel Mărculescu a vorbit despre importanța educației religioase în sistemul de învățământ pentru formarea unui mediu social mai sigur, evidențiindu-se că, într-o lume caracterizată de o tot mai mare diversitate etnică și religioasă, educația religioasă propune cunoașterea propriei identități, dar și a celorlalte credințe și convingeri, favorizează incluziunea socială și contribuie la depășirea prejudecăților și a oricăror forme de discriminare.

La final, corul de tineret al Parohiei „Adormirea Maicii Domnului” din localitate, condus de prof. Claudia Iulia Mărculescu, a vestit Nașterea Mântuitorului Iisus Hristos printr-un scurt concert de colinde. Această activitate a fost onorată de prezența protopopului Bogoliub Martinovici al nou-înființatului Protopopiat de Moldova Nouă.

Comentarii Facebook


Știri recente