Omiliile Sfântului Ioan Gură de Aur, potrivite pentru a ne petrece serile în meditație

Pelerini alături de noi pe drumul Postului ne sunt Sfinții. Ei sunt modele de viață și exemple de înduhovnicire și tot ei ne învață, prin experiența lor și prin ceea ce au scris, cum să ne ducem zilele după voia lui Dumnezeu. Sfântul Ioan Gură de Aur, prin stilul limpede și apropiat de Sfânta Scriptură pe care-l adoptă în omiliile sale, este unul din cei mai calzi și folositori autori patristici pentru perioada Postului. Una dintre cărțile cu care ne putem petrece în meditație serile este și cea care reunește omiliile „Despre desfătarea celor viitoare”, cea intitulată „Să nu deznădăjduim!” și „Nouă cuvântări la Cartea Facerii”.

Volumul, tradus de părintele profesor Dumitru Fecioru, a apărut la Editura Institutului Biblic și de Misiune Ortodoxă. Deși pe copertă apar doar aceste trei subtitluri, cuprinsul cărții este mai larg, celelalte texte ale Sfântului Ioan Hrisostom aducând întregiri, îndemnuri, argumente și pilde care să-i susțină și mai tare în demersul lor pe cei ce doresc o îmbunătățire a vieții duhovnicești, informează TRINITAS TV.

Volumul poate fi achiziționat, la prețul de 22 lei și 80 de bani, de la magazinele de carte bisericească și de la pangarele Bisericilor și Mănăstirilor din Patriarhia Română.

Comentarii Facebook


Știri recente