„Omilii la Facere” – operă patristică unică în Patrimoniul Ortodoxiei

Volumele I și II din cunoscutele „Omilii la Facere” ale Sfântului Ioan Gură de Aur sunt o operă patristică unică în patrimoniul Ortodoxiei. Ea este cu atât mai importantă cu cât „Cartea Facerii” este cea mai cuprinzătoare scriere biblică, din care aflăm că existența lumii și a omului se datorează unui Creator Personal, Atotputernic și Atotbun. De aici luăm cunoștință de căderea în păcatul neascultării a protopărinților Adam și Eva, urmată de izgonirea din Rai. Dar tot în prima Cartea a Scripturii ni se vestește pentru prima oară și venirea Mântuitorului.

Tuturor faptelor și persoanelor biblice înfățișate Sfântul Ioan Gură de Aur le scoate la lumină semnificația adânc și clar hristologică. Citind cu atenție tâlcuirea acestui mare Părinte al Bisericii, îl vedem cu ochii sufletului de la primele rânduri pe Hristos, împreună cu Tatăl și cu Duhul Sfânt, participând la crearea și mântuirea lumii.

Volumele „Omilii la Facere” ale Sfântului Ioan Gură de Aur pot fi achiziționate la prețul de 23,64 lei fiecare de la magazinele de carte bisericească și de la pangarele lăcașurilor de cult din Patriarhia Română, informează TRINITAS TV.

Comentarii Facebook


Știri recente