„Omilii la Evanghelia după Matei” – operă a Sf. Ioan Gură de Aur care cuprinde o extraordinară învățătură morală

Vremea Postului Mare este una a rugăciunii și a meditației la cuvintele Scripturii. Nevoia aceasta de mijlocirea textului sfânt e, în sens mai profund, una dintre consecințele căderii. Dar tot din citirea și atenția la scrierile biblice ne vin și înțelepciunea și mântuirea. Iar îndrumători spre sensurile autentice ale Scripturilor sunt sfinții care, inspirați de Duhul Sfânt, ni le tâlcuiesc și ni le luminează.

Cele 90 de „Omilii la Evanghelia după Matei”, publicate la Editura Institutului Biblic și de Misiune Ortodoxă, în volumul 23 al colecției PSB, au fost rostite, în Antiohia, pe când Sfântul Ioan Gură de Aur era preot. Acestea cuprind o extraordinară învățătură morală, prezentată în cunoscutul stil limpede și argumentat evanghelic al Sfântului Patriarh al Constantinopolului. Poate că nu există o carte mai pronunțat moralizatoare decât aceasta, Sfântul Ioan dovedind o inegalabilă putere de pătrundere, o elocvență și o suplețe a gândului demne de numele „Hrisostom”, pe care i l-au dat credincioșii.

Volumul poate fi achiziționat, la prețul de 45 de lei, de la magazinele de carte bisericească și de la pangarele lăcașurilor de cult din Patriarhia Română, informează TRINITAS TV.

Comentarii Facebook


Știri recente