Omagiu adus Episcopului Melchisedec Ștefănescu la Galați

Primul Episcop al Dunării de Jos și unul dintre artizanii obținerii autocefaliei Bisericii Ortodoxe Române, Melchisedec Ștefănescu, a fost omagiat astăzi, 19 aprilie, la Galați. În cadrul unui dezbateri organizate la Centrul Eparhial din oraș s-a vorbit despre „Personalitatea Episcopului Melchisedec Ștefănescu și rolul său în dobândirea autocefaliei Bisericii Ortodoxe Române”. Gazda evenimentului a fost Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos. Printre participanți s-au numărat cadre didactice de la mai multe instituții de învățământ superior din Galați, profesori de Religie, elevi, studenți și seminariști.

Mai multe informații a oferit pentru TRINITAS TV, părintele conferențiar Ionel Ene: „Melchisedec Ștefănescu este un reper nu doar pentru cultura românească și pentru istoriografia românească bisericească. Se înscrie printre membrii fondatori ai Academiei Române. A fost unul din luptătorii pentru dobândirea autocefaliei, dar și pentru creșterea duhovnicească a neamului acestuia”.

Dezbaterea cu tema „Personalitatea Episcopului Melchisedec Ștefănescu și rolul său în dobândirea autocefaliei Bisericii Ortodoxe Române” a fost organizată de Arhiepiscopia Dunării de Jos în colaborare cu Facultatea de Istorie, Filosofie și Teologie din Galați.

Comentarii Facebook


Știri recente

Mic dicționar de isihasm

În vacarmul societății de azi, isihia poate fi salvatoare de suflete. Am selectat câțiva termeni legați de această practică ortodoxă care, deși poate fi percepută drept simplă și accesibilă, este extrem de complexă și de…