Omagiu adus Episcopului Melchisedec Ștefănescu la Galați

Primul Episcop al Dunării de Jos și unul dintre artizanii obținerii autocefaliei Bisericii Ortodoxe Române, Melchisedec Ștefănescu, a fost omagiat astăzi, 19 aprilie, la Galați. În cadrul unui dezbateri organizate la Centrul Eparhial din oraș s-a vorbit despre „Personalitatea Episcopului Melchisedec Ștefănescu și rolul său în dobândirea autocefaliei Bisericii Ortodoxe Române”. Gazda evenimentului a fost Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos. Printre participanți s-au numărat cadre didactice de la mai multe instituții de învățământ superior din Galați, profesori de Religie, elevi, studenți și seminariști.

Mai multe informații a oferit pentru TRINITAS TV, părintele conferențiar Ionel Ene: „Melchisedec Ștefănescu este un reper nu doar pentru cultura românească și pentru istoriografia românească bisericească. Se înscrie printre membrii fondatori ai Academiei Române. A fost unul din luptătorii pentru dobândirea autocefaliei, dar și pentru creșterea duhovnicească a neamului acestuia”.

Dezbaterea cu tema „Personalitatea Episcopului Melchisedec Ștefănescu și rolul său în dobândirea autocefaliei Bisericii Ortodoxe Române” a fost organizată de Arhiepiscopia Dunării de Jos în colaborare cu Facultatea de Istorie, Filosofie și Teologie din Galați.

Comentarii Facebook


Știri recente