Olimpicii la religie au fost premiați

Elevii de la școlile din județul Sibiu care au obținut rezultate remarcabile la Olimpiada de religie, faza județeană, au primit diplome și premii din partea Arhiepiscopiei Sibiului. Festivitatea a avut loc în capela Facultății de Teologie Ortodoxă ‘Sfântul Andrei Șaguna’ din Sibiu.

Preasfințitul Andrei Făgărășanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, inspectorul general prof. Constantin Gorun și inspectorul de învățământ al Arhiepiscopiei Sibiului, Sorin Joantă, au condus festivitatea de premiere din capela facultății amintite. Elevii de la școlile din județul Sibiu, cu rezultate deosebite la Olimpiada de religie au venit la Sibiu însoțiți de profesorii de religie care i-au îndrumat, de părinți și chiar de preoții de la parohiile aparținătoare, informează „Ziarul Lumina”.

La etapa județeană a olimpiadei au participat aproximativ 150 de elevi de la școlile din întregul județ. Numărul mare de elevi a fost dat de extinderea concursului din acest an și la clasele a V-a și a VI-a. Chiar dacă Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului și Patriarhia Română au recomandat organizarea fazei județene a olimpiadei doar pentru elevii claselor VII-XII, numărul mare de elevi din clasele mai mici i-au determinat pe organizatorii de la Sibiu să accepte și participanți de la clasele a V-a și a VI-a.

La festivitatea de premiere, PS Episcop Andrei Făgărășanul a transmis mesajul de binecuvântare și de felicitare al Înalt Preasfințitului Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, și a subliniat importanța orei de religie în procesul educativ.

‘Ora de religie nu face altceva decât să formeze creștini buni ai Bisericii noastre. Ne bucurăm mult, împreună cu profesorii de religie, care au pus mult suflet în a vă îndruma pe calea ce merge către Împărăția cerurilor. Toate orele sunt foarte importante în școală, dar când vorbim despre Dumnezeu, lucrurile expuse sunt de maximă importanță pentru viața noastră de creștini’, a spus PS Episcop-vicar Andrei Făgărășanul.

O mențiune la faza națională

La fiecare clasă au fost oferite premiile I, II și III, iar mai multe mențiuni au fost oferite concurenților cu lucrări deosebite. Comisiile de evaluare au fost formate din profesori de religie care nu au avut elevi participanți la olimpiadă.

Elevii au primit diplome, cărți, iconițe și acatiste din partea Arhiepiscopiei Sibiului, dar și calde urări din partea ierarhului, a inspectorilor prezenți și a cadrelor didactice. Interesul elevilor pentru această disciplină școlară a fost subliniat de inspectorul general de la Sibiu, remarcabil fiind și efortul profesorilor de religie, în opinia prof. Constantin Gorun. ‘Această manifestare demonstrează că profesorii de religie și-au făcut datoria și toate informațiile privitoare la Biserică, la existența omului au fost receptate așa cum se cuvine’, a spus inspectorul școlar general.

La final, insp. Sorin Joantă a evidențiat și rezultatele bune ale elevilor sibieni la etapa națională, unde au participat șase copii de la clasele VII-XII. Un elev de la clasa a XII-a a obținut o mențiune, iar rezultatele obținute i-au plasat pe elevi în prima jumătate a clasamentului național.

Comentarii Facebook


Știri recente

Premianții concursului național catehetic au ajuns la București: „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat PS Varlaam

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul s-a întâlnit vineri cu câștigătorii Concursului Național Catehetic. „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat în încheierea discursului Episcopul vicar patriarhal. Întâlnirea a avut loc la Centrul de Formare…