Olimpicii de la Religie, premiați la Centrul Eparhial de la Roman

Cei mai buni elevi la Disciplina Religie care învață în școlile aflate pe raza județului Bacău au fost premiați de Preasfințitul Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, vineri, 1 iunie, la Catedrala Arhiepiscopală „Sf. Cuv. Parascheva” din Roman în cadrul unei ample ceremonii la care au participat peste 150 de elevi, după cum ne-a precizat Părintele Constantin Gherasim, inspector pe probleme de tineret și mass-media al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului. Evenimentul a debutat cu o slujbă de Te Deum, oficiată de un sobor de preoți, în prezența Preasfințitului Ioachim Băcăuanul, care a rostit o rugăciune de binecuvântare cu acest prilej. Preasfinția Sa i-a felicitat pe elevii din Eparhie, prin reprezentații lor de la Roman, și a rostit un cuvânt de învățătură.

„Este o zi însemnată în calendarul Eparhiei noastre pentru faptul că ne întîlnim în duhul rugăciunii și al binecuvântării lui Dumnezeu. Prezența voastră numeroasă aici, copii și profesori, este un semn că ați dorit să aduceți slavă și mulțumire pentru eforturile și rezultatele obținute. Și noi, am dorit să vă mulțumim pentru rezultatele obținute în concursurile școlare, să vă mulțumim că ați ales să culegeți roadele muncii voastre în Biserică”, a declarat Preasfințitul Ioachim.

De asemenea, ierarhul a ținut să precizeze că a fost organizată acest eveniment sub semnul serbării a 120 de ani de la mutarea la ceruri a vrednicului de pomenire episcop Melchisedec Ștefănescu.

„Am pus aceste momente deosebite sub semnul celui care a fost un însemnat ctitor de școală și cultură românească, episcopul Melchisedec Ștefănescu”, a mai spus PS Episcop Ioachim.

Din catedrala arhiepiscopală toți cei prezenți la festivitatea de premiere au plecat în Parcul Melchisedec, unde, în fața statuii marelui ierarh al veacului al XIX-lea, elevii și profesorii coordonatori au fost premiați de Preasfințitul Ioachim Băcăuanul cu premii constând în diplome, cărți și iconițe. Pe lângă laureații Olimpiadei de Religie la faza națională, au fost răsplătiți cu premii elevii distinși la faza județeană a Olimpiadei de Religie, precum și câștigătorilor la concursul de eseuri „Lumina din Lumina”, la cele trei secțiuni ale concursului național „Luminile Ortodoxiei”, și cei implicați în proiectul „Copii învață iubirea lui Hristos”.

„Mulțumim Preasfințitului Părinte Episcop Ioachim Băcăuanul pentru această frumoasă primire și pentru cuvintele deosebite pe care ni le-a adresat și totodată pentru faptul că a fost în permanență alături de noi în toate activitățile și concursurile derulate în parteneriatul dintre Inspectoratul Școlar Județean Bacău și Arhiepiscopia Romanului și Bacăului”, a declarat profesor Irina Leonte, inspector de specialitate Religie în cadrul ISJ Bacău.

Comentarii Facebook


Știri recente