Olimpiadele Naționale de religie și arte vizuale la Slatina

Luni, 7 aprilie, începând cu orele 1730, la Catedrala Episcopală din Slatina a avut loc deschiderea festivă a Olimpiadelor Naționale de Religie și Arte vizuale. Dintre personalitățile de seamă, la eveniment au luat parte: Dl Primar al Mun. Slatina Minel Prina, Dl Insp. Gen. de Religie Cătălin Pîslaru, Dl Insp. Gen. de Arte Vizuale Prof. Dr. Adrian Brăescu, Dna Insp. Gen. al I.S.J. Olt Felicia Man, Dna Florica Grecu − Insp. de Religie pe jud. Olt, Părintele Lect. Dr. Gheorghe Holbea, Prodecanul Facultății de Teologie din București, precum și numeroși concurenți, însoțiți de preoți și profesori îndrumători.

Astfel, la faza națională a Olimpiadei de Religie participă 254 de elevi din clasele VII-XII, câștigători ai fazelor județene din toată țara, însoțiți de 40 de profesori de specialitate. Concursul propriu-zis a avut loc marți, 8 aprilie, începând cu orele 900, la Colegiul Național „Ion Minulescu”.

Alegerea Municipiului Slatina pentru desfășurarea fazei naționale a Olimpiadei de Religie se datorează declarării anului 2014, de către Sfântul Sinod, drept „Anul comemorativ al Sfinților Martiri Brâncoveni” − sfinții ocrotitori ai Episcopiei Slatinei și Romanaților. Olimpiada Națională de Arte vizuale se desfășoară la Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, la care participă 427 de elevi din clasele a XI-a și a XII, însoțiți de 48 de profesori, secția de Icoană-Artă sacră fiind găzduită de Mănăstirea Clocociov. Participanții celor două olimpiade vor face vizite de documentare în Slatina, Caracal și Corabia, precum și pelerinaje la mănăstirile Clocociov și Brâncoveni.

Câștigătorii ediției din acest an vor fi anunțați vineri dimineața, înainte de festivitatea de premiere, potrivit episcopiaslatinei.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente