Olimpiada Națională de Religie se organizează la Iași

Cu binecuvântarea IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, în luna aprilie, Iașul va fi gazda celei de-a XVI-a ediții a Olimpiadei Naționale de Religie pentru seminariile și liceele teologice ortodoxe, informează „Ziarul Lumina”.

‘La ediția din acest an a Olimpiadei Naționale, ce va avea loc în intervalul 18-21 aprilie, vor participa 107 elevi din clasele IX-XII, de la 36 de seminarii și licee teologice ortodoxe, din 26 de județe ale țării. Disciplinele la care se vor susține probe sunt Dogmatică, Istoria Bisericii Ortodoxe Române, Studiul biblic al Noului Testament și Studiul biblic al Vechiului Testament’, a precizat pr. prof. Cristian Alexandru Barnea, inspector pentru disciplina religie în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Iași, care a ținut să sublinieze faptul că sunt 13 ani de când Iașul nu a mai fost gazda unui asemenea eveniment.

Comisia centrală de organizare și evaluare a olimpiadei este prezidată de IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, în calitate de președinte de onoare, de conferențiar univ. dr. Vasile Timiș, de la Universitatea ‘Babeș-Bolyai’, Cluj Napoca, și de inspectorul general în cadrul Ministerului Educației, prof. Cătălin Pâslaru.

Comentarii Facebook


Știri recente