Olimpiada Națională de Religie pentru Seminariile și Liceele Teologice se va desfășura mâine la Buzău

Peste 130 de elevi și 30 de profesori coordonatori de la toate seminariile din țară vor participa de mâine, 15 aprilie, până duminică, 18 aprilie, la Olimpiadei Naționale de Religie pentru Seminariile și Liceele Teologice. Competiția va debuta cu slujba de Te-deum săvârșită la Catedrala Arhiepiscopală din Buzău.

Mai multe detalii a oferit pentru Radio TRINITAS, părintele Adrian Ionescu, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei: „Programul va începe mâine, 15 aprilie, ora 18:00 prin oficierea unui Te-deum în noua Catedrală Arhiepiscopală „Înălțarea Domnului” și „Sfinții Trei Ierarhi” din Buzău. La slujbă participă și Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Epifanie, cu a cărui binecuvântare s-au făcut demersurile pentru organizarea acestui concurs școlar la Buzău. Tot mâine după amiază va avea loc și festivitatea de deschidere a Olimpiadei Naționale de Religie pentru Seminarii și Licee Teologice. În amfiteatru Liceului Pedagogic ‘Spiru Haret’ din Buzău, prilej cu care se va desfășura și vernisarea unei expoziții de icoane”.

Alte informații cu privire la desfășurarea Olimpiadei a oferit pentru TRINITAS TV, profesorul Constantin Coman, Director – Liceul Pedagogic „Spiru Haret” din Buzău: „Noi avem o experiență anterioară, deoarece în urmă cu doi ani am organizat și Olimpiada Națională de Geografie și considerăm că prin dotările de care dispunem vom organiza cu succes acest concurs școlar”.

Alte detalii despre programul Olimpiadei a oferit părintele profesor doctor Paul Negoiță, Inspector Școlar general adjunct – Buzău: „Vineri, 16 aprilie, la ora 10:00 vor începe probele de concurs. După desfășurarea acestor probe, în după amiaza zilei elevii sunt invitați să cunoască municipiul Buzău. Vor merge în primul rând la muzeul Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei, apoi, în funcție de opțiuni pot vizita Casa Memorială Vergu Mănăilă, Muzeul Etnografic, Muzeul de Istorie, Parcul Crâng, precum și alte obiective din municipiul nostru. Sâmbătă, 17 aprilie, este o zi în care elevii participanți vor avea posibilitatea să cunoască bogăția materială și spirituală a județului Buzău. Vor vizita Mănăstirea Ciolanu, tabăra de Sculptură de la Măgura, Vulcanii Noroioși și, de asemenea, vor merge în pelerinaj la Mănăstirea Rătești”.

Etapa națională a Olimpiadei de Religie pentru elevii seminariști este organizată de Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Buzău, iar festivitatea de premiere va avea loc duminică.

Comentarii Facebook


Știri recente

Mic dicționar de isihasm

În vacarmul societății de azi, isihia poate fi salvatoare de suflete. Am selectat câțiva termeni legați de această practică ortodoxă care, deși poate fi percepută drept simplă și accesibilă, este extrem de complexă și de…